haber

I. ULUSAL ARAS HAVZASI KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI

• 10 Mart 2021

Üniversitemiz Kültürel Mirası Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde 10 Mart 2021 tarihinde saat 9.00’da “I. Ulusal Aras Havzası Kültürel Miras Çalıştayı” üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf ÇETİN’in açılış konuşmasıyla gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya üniversitemizden hocalar ve yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra farklı üniversitelerden de katılım olmuştur. İki oturum şeklinde yapılan çalıştayda Aras Havzası’nın sahip olduğu kültürel mirasın önemi vurgulanmıştır. Aras Havzası’nın kültürel mirası hakkında gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar ve gelişmeler aktarılmıştır. Oturumların ardından yapılan değerlendirme ve tartışmalarla çalıştay sonlandırılmıştır.